Categorie
Indonesische recepten
Nasi goreng en saté zijn de bekendste Indonesische gerechten die in Nederland regelmatig gegeten worden. Maar de Indonesische keuken is zo divers dat er nog veel meer lekkers te proberen valt. Het eten wordt niet in gangen geserveerd, maar in de vorm van een rijsttafel. De tafel wordt dan gevuld met verschillende gerechten waar iedereen van kan pakken. Hartstikke gezellig! En gezond, want Indonesische gerechten bestaan uit veel groenten en worden doorgaans vetarm bereid. Bekijk op deze pagina de lekkerste Indonesische recepten voor jouw rijsttafel!
Op onze website kan je onderstaande recepten terugvinden:
- Pepesan
- Nasi Kuning
- Nasi Goreng
- Lontong
- Kip Ketjap
- Bami Goreng
- Ajam Pedis
- Soto Ajam
- Zelf Sambal Maken
- Kipsaté met cashewnotensaus- verschijnt binnenkort
Pepesan
Pepesan Ikan, een prachtig en zeer beroemd visgerecht uit de Indonesische keuken. De originele manier van bereiken…
Nasi Kuning
Nasi kuning is typisch een gerecht van de Indonesische keuken. Het is vaak een langkorrelige rijstsoort die geel…
Nasi Goreng
Nasi goreng is rijst met gebakken vlees en wat groenten en uiteraard kruiden. De Indische keuken kent versies van…
Lontong
Lontong is een gerecht van samengedrukte rijst die in het originele recepten in een bananenblad samengedrukt wordt.…
Kip Ketjap
Een klassieker uit de Indonesische keuken kun je kip ketjap wel noemen. Gemarineerd vlees is altijd lekker. Door de…
Bami goreng
Bami goreng betekent eigenlijk zoiets als 'tarwenoedels met gebakken vlees'. Dat is ook wat de Indische bami goreng…
Ajam Pedis
Ajam pedis is pittige kip. De kip bestaat bij dit Indische recept over het algemeen uit kippenbouten, poten of…